VOETREFLEXOLOGIE
VOETREFLEXOLOGIE
VOETREFLEXOLOGIE
Vorige slide
Volgende slide

VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflextherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Waarom is voetreflexologie zo gezond?

1. Het ontspant en ontstresst

Je lichaam wordt geprikkeld en reageert direct op een massage. Je spieren ontspannen. De aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt en ‘things to do’ lijstjes verdwijnen even naar de achtergrond. Voetreflex is daarom een goede remedie tegen stress. Door de ontspannen werking geef je je lichaam alle kans om te herstellen.

2. Boost voor je immuunsysteem

Uit verschillende onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat massages bijdragen aan een betere werking van je afweer, oftewel je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt. Dit betekent dat er meer zeg maar ‘verdedigers’ in je bloed zijn om het gevecht aan te gaan met ziekteverwekkers of ontspoorde cellen.

3. Werkt pijnstillend

Dit heb je vast ook weleens ervaren. Je stoot ergens tegenaan en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. En wat gebeurt er… na enige tijd vermindert de pijn. Dit is te vergelijken met de werking van een voetreflexmassage. Door druk te geven op een reflexzone, gaat de energie weer stromen en vermindert de pijn waardoor je je beter voelt!

4. Bevordert een goede nachtrust

Wanneer je ontspannen bent, ervaar je rust. Als je teveel stress hebt, maakt het lichaam het stresshormoon cortisol aan. Cortisol wordt niet alleen bij stress aangemaakt, je bijnieren maken de hele dag door cortisol. De hoogste waarde van cortisol wordt ’s ochtends vroeg bereikt en de laagste waarde rond 22.00 uur. Een gestoorde cortisoldagritme kan gepaard gaan met slaapproblemen. Een voetreflexmassage ontspant lichaam en geest. Hierdoor houdt dit stresshormoon je niet meer wakker omdat het zijn natuurlijke ritme volgt en het hormoon melatonine zijn werk kan doen. Resultaat is dat je weer lekker slaapt.

5. Verbetert de bloedtoevoer

Pak je een bepaalde zone op de voet aan? Dan krijgen je hersenen een seintje en geven dat door aan het bijbehorende orgaan dat wordt gestimuleerd door de massage. Het gevolg? De blokkades worden opgeheven waardoor de bloedtoevoer naar desbetreffende organen en weefsels verbetert. Hierdoor kan het lichaam zich beter van afvalstoffen ontdoen. Je stofwisseling verbetert daardoor waardoor je je gezonder en fijner voelt.

6. Pept je humeur op

Voetreflexologie is een ultieme oppepper voor je humeur! Omdat het de hoeveelheid gelukstofjes, zoals serotonine, dopamine, oxytocine en endorfine verhoogt. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

7. Preventief

Tot slot, voetreflex helpt je om in balans te blijven. Het is niet alleen doeltreffend bij ziektes en andere klachten; het werkt ook preventief. Van oudsher wordt in China veel gemasseerd om het lichaam gezond te houden en klachten te voorkomen. Dus: door je lichaam in balans te brengen voel je je gezonder en wordt je lichaam een stuk gelukkiger! Nog een goede reden om je wat vaker over te geven aan een heerlijke, ontspannende en ook helende voetreflexmassage!

Afspraak maken

Maak een afspraak via telefoon 03/744.26.69, via email info@ubcdelelie.be of reserveer onmiddellijk online.

Contactgegevens

UBC De Lelie
Lelieplaats 39
2660 Hoboken
03/744 26 69

Black Pearl Catering
Bredestraat 176
2620 Hemiksem
0477 33 06 18

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. vrijdag van 9u tot 20u
Maandag tot 17u
Zaterdag van 9u tot 13u